نحوه صحیح خواب در بارداری
نکاتی در مورد نحوه صحیح خواب در بارداری

علت مشکل خواب در دوران بارداری
- افزایش اندازه شکم
- درد پشت
- سوزش سر دل
- تنگی نفس
- بیخوابی
بهترین حالت خواب در طول بارداری چیست؟
از چه حالت خوابیدن باید در دوران بارداری اجتناب کرد؟
- خوابیدن به پشت در بارداری: این حالت می تواند مشکلات متابولیسمی در بدن ایجاد کند، باعث اختلال در تنفس و سیستم گوارش، هموروئید، فشار خون پایین و باعث کاهش گردش خون به قلب و نوزاد شما شود این نتیجه حاصل از وضعیت شکم شما در هنگام خوابیدن به پشت است که روی روده و رگ های خونی اصلی (آئورت و وناکوا) قرار دارد.
- خوابیدن بر روی معده در بارداری: هرچقدر که در دوران بارداری جلوتر می روید، شکم شما تغییرات فیزیکی جدید خواهد داشت و باعث می شود که شما از ناحیه معده در مواجه با مشکلاتی قرار بگیرید.

همچنین بخوانید: تغذیه در بارداری
مشکلات خواب در سه ماهه اول بارداری
طرز صحیح خوابیدن در سه ماه اول بارداری
مشکلات خواب سه ماهه دوم بارداری
سه ماهه دوم بارداری ،معمولا برای زنان مناسب است “همه چیز عادی شده و هرچیزی با سرعت قبل تغییر نمی کند.”لی ،توضیح داد که تغییرات هورمونی، که در طول سه ماهه اول سیر صعودی دارند، در سه ماهه دوم کاهش یافته و در سه ماهه سوم دوباره دچار شیب افزایشی می شوند. در طول سه ماهه دوم، ممکن است در یک شب تغییرات رخ دهد ، در برخی زنان باردار، به خصوص اگر آنمی و سطح آهن پایین داشته باشند، ممکن است سندرم پای بیقرار در ساعات بعد از ظهر در سه ماهه دوم و در سه ماهه سوم افزایش یابد. این وضعیت، که در آن پا احساسی مانند گزگز و خواب رفتگی دارد، می تواند ،در حالی که نشسته و یا دراز کشیده اید و ممکن است خیلی راحت نباشید، رخ دهد.
اغلب، تنها تسکین این مشکل پیاده روی است، اما پس از آن یک زن ممکن است قادر به خواب رفتن نباشد ، سوزش سر دل، یک مشکل دیگر است که می تواند زنان را در شب بیدار نگه دارد. همانطور که بارداری پیشرفت کند و رحم زن بزرگتر شود، ممکن است بر شکم فشار آورده و فرد احساس سوزش بیشتری را، تجربه کند. خوابیدن بر پهلوی سمت چپ، همراه با خم کردن زانو ممکن است حالتی مناسب برای زنان مبتلا به سوزش سر دل در دوران بارداری باشد.
نحوه صحیح خواب در سه ماهه دوم بارداری
بعضی از زنان نیز ممکن است رختخواب خود را بالا ببرند، و یا با گذاشتن سرشان بر روی بالش های بیشتر ،برای تسکین وعقب کشیدن سوزش سر دل اقدام کنند بسیاری از زنان می گویند که خوابی عجیب و غریبی را در رابطه با نوزاد خود در دوران بارداری دیده اند. اگر چه بسیاری از زنان رویای عجیب و غریب را گزارش می کنند، نتایج تحقیقات هیچ تفاوتی در خواب های دیده شده در سه ماهه دوم در مقایسه با خواب های پیش از بارداری زن ،نشان نمی دهد ، ممکن است، زنان بتوانند رویای خود را بهتر در دوران بارداری به خاطر بسپارند، زیرا اغلب در فواصل کم بیدار می شوند.

نکات خواب در سه ماهه سوم بارداری
یک مطالعه نشان می دهد، که در اواخر دوران بارداری، زنان گزارش می کنند که کیفیت کلی خواب آنها بسیار پایین بوده است، آنها با مشکل به خواب نرفتن دست و پنجه نرم می کنند، و تعداد بیداری های شبانه و صبحگاهی آن ها نسبت به اواسط بارداری افزایش می یابد. همانطور که شکم فرد باردار افزایش حجم می یابد، جنین بزرگتر و فعالتر می شود، لی، پیشنهاد می کند که زنان باردار در موقعیتی راحت که خود می توانند پیدا کنند، استراحت کنند اما او همچنین توصیه می کند که مادران، اگر می توانند تا حد امکان درست تکیه دهند، زیرا رحم سنگین شده و می تواند بر روی سلسله اعصاب تعبیه شده در ستون فقرات و در یک ورید بزرگ (وانازیرین) که خون بین پایین تنه و قلب را پمپاژ می کند، تحت فشار قرار گیرد.
نحوه صحیح خواب در سه ماهه سوم بارداری
بنیاد ملی خواب نیز ،توصیه می کند که زنان باردار برروی پهلوی چپ خود بخوابند، چرا که این امر می تواند جریان خون و مواد مغذی را به جنین در حال رشد و قلب، و رحم و کلیه های فرد باردار را بهبود بخشد. لی، توصیه می کند از تعدادی بالش استفاده کنید، تا راحت تر باشید، یکی را بین زانو، یکی زیر شکم و یکی پشت برای تکیه دادن به آن و از بین بردن درد قرار دهید.

بلند شدن از خواب در زمان بارداری
بعد از دراز کشیدن با بزرگ تر شدن شکم، بلند شدن از روی زمین یا تخت، سخت تر می شود. در حالت عادی ابتدا می نشینید و بعد بلند می شوید اما با بزرگ شدن شکم این حرکت باعث درد در ناحیه شکم و کمر می شود. روش بهتر بلند شدن در زمان بارداری این است که به یک سمت بچرخید، پای زیرین خود را لبه تخت بگذارید، آنگاه بنشینید و بعد بلند شوید. برای بلند شدن در زمان بارداری مراحل زیر را انجام دهید :
۱- به پهلو بچرخید، پهلوها و زانوهایتان را خم کنید. از بازوها برای بلند کردن بالاتنه استفاده کنید.
۲- به دست ها و زانوهایتان تکیه دهید. یک پا را جلوی خود روی زمین قرار دهید و زانوی دیگر را نیز روی زمین بگذارید.
۳- روی پاها بایستید. برای تعادل بیشتر، دست خود را روی زانوهایتان بگذارید یا به چیز محکمی تکیه دهید.
