زناشویی

هنگام پاره شدن کاندوم چه کنیم؟

( رای: 15 امتیاز: 3.2 )

گام های فوری بعد از پاره شدن کاندوم

بارداری یکی دیگر از عواقب پارگی کاندوم در صورت عدم استفاده از روش های دیگر جلوگیری از بارداری می باشد. برای زنان در این وضعیت، داروهای جلوگیری از بارداری فوری می توانند به نحوی کارآمد مانع از بارداری شوند.
حوادث بسیار کمی هستند که مانند پاره شدن کاندوم در حین داشتن رابطه جنسی می تواند وحشت آفرین باشد. این لایه نازک لاتکس یا پلی اورتان گاهی اوقات تنها چیزی است که از شرکای جنسی در یک رابطه در مقابل انتقال عفونت های مقاربتی یا بارداری ناخواسته مراقبت می نماید. با وجود اینکه پاره شدن کاندوم می تواند در لحظه ترس فراوانی بوجود آورد، اما اگر بتوانید شرایط را به سرعت و دقت مدیریت نمایید، ممکن است دچار هیچ مشکلی نشوید. این همچنین می تواند فرصتی برای بررسی اینکه چگونه کاندوم مناسب را انتخاب کرده و بدرستی از آن استفاده نمایید، فراهم آورد تا از سوراخ شدن کاندوم در آینده تا حد امکان جلوگیری شود.
دلایل پاره شدن کاندوم و راه های جلوگیری از آن

همچنین بخوانید : آموزش نحوه استفاده از کاندوم + ویدیو و عکس روش نصب کاندوم


گام های فوری بعد از پاره شدن کاندوم

اگر کاندوم در طول رابطه جنسی پاره شد، رابطه را بلافاصله متوقف کرده و با کمک شریک جنسی تان با در نظر گرفتن سه سوال وضعیت را بررسی نمایید:

  • آیا کاندوم کماکان بر روی آلت باقیست یا در داخل واژن یا معقد باقی مانده است؟
  • آیا به تازگی شروع به برقراری رابطه جنسی نموده بودید یا نزدیک به ارضاء شدن قرار داشتید؟
  • آیا پارگی کاندوم بعد از انزال روی داده است؟

بهتر است بلافاصله عمل دخول را متوقف کرده و با گرفتن حلقه کاندوم با دست، آن را با دقت خارج کنید. در واقع بعد از خارج کردن آلت خود، مطمئن شوید کاندوم داخل واژن نمانده باشد. اگر مطمئن هستید که کاندوم بعد از انزال دچار پارگی شده است و به نوعی تبادل منی یا سایر مایعات بدنی بین طرفین وجود داشته است، سعی کنید تا حد امکان منی را از واژن یا معقد پاک نمایید. زنان می توانند با منقبض کردن ماهیچه های ناحیه واژن اقدام به تخلیه مایع منی از بدن خود نمایند (مانند حالتی که برای مدفوع کردن تقلا می نمایید). زنان و مردانی که وارد رابطه جنسی معقدی می شوند، می توانند مایع منی وارد شده به روده هایشان را با نشستن بر روی توالت و تلاش برای دفع مدفوع، از بدن خارج نمایند. پس از این عمل، ناحیه واژنی را می توان به آرامی با آب و صابون شستشو نمود. از شستشو با فشار آب یا استفاده از مواد ضد عفونی کننده قوی پرهیز نمایید.

در شرایط بالا سه چیز وجود دارد که باید در آن لحظه فکر کنید :

  • بارداری (حاملگی)
  • بیماری های عفونی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند (بیماری های مقاربتی)
  • ایدز(HIV)

همچنین بخوانید : چه زمانی احتمال بارداری بیشتر است؟

در این شرایط چندین مرحله وجود دارد که شما میتوانید ریسک ابتلا به موارد بالا را کاهش دهید.خانم ها در هنگام بروز این مشکل در رابطه جنسی واژنی موارد زیر را انجام دهید:

  • به حمام بروید و ادرار کنید و به دقت و با فشار مناسب آب، نزدیک مجرای ادرار را بشوید چرا که؛ با این کار باعث می شوید آن ناحیه از کوچکترین اسپرمی در امان بماند.
  •  در حمام باید زانو ها را خمیده کرده (حالت نشستن بر سر مستراح) و بالا تنه را به زمین نزدیک کنید در این حالت با فشار آوردن بر عضلات واژن سعی کنید تمام اسپرم احتمالی که وارد واژن شده است را خارج کنید (تا حدی که می توانید عضلاتواژن را تحت فشار و زور قرار دهید).
  • توجه کنید که فشار آب و یا هرگونه دستمال را در داخل واژن نکنید چرا که؛ ممکن است هر گونه باکتری و یا اسپرم را به بالای واژن هدایت کنید که احتمال حاملگی و مبتلا شدن به بیماری های عفونی را افزایش می دهد.
  • نواحی اطراف اندام جنسی خود را در حالت نشسته به صورت بیان شده در بالا، با پاشیدن آب ولرم و یا اگر شیر آب و حمام در دسترس نبود می توانید از یک بطری آب ولرم استفاده کنید و خود را بشوید.
  • جهت اطمینان بیشتر می توانید از روش پیشگیری اضطراری و مصرف قرص های زیر استفاده کنید:
    • قرص اچ دی (HD) : ابتدا 2 عدد قرص میل کنید و سپس 12 ساعت بعد 2 قرص دیگر میل شود.
    • قرص ال دی (LD) : ابتدا 4 عدد قرص میل کنید و سپس 12 ساعت بعد 2 قرص دیگر میل شود.
    • قرص تری فازیک: ابتدا 4 عدد قرص میل کنید و سپس 12 ساعت بعد 4 قرص دیگر میل شود.

همچنین بخوانید : احتمال بارداری بدون دخول چند درصد است؟

نکته: شستشو با فشار آب می تواند باکتری های محافظتی را از بافت های مخاطی واژن حذف کرده و به صورت فیزیکی به غشای ظریف و حساس این ناحیه آسیب وارد کند. مواد ضدعفونی کننده نیز می توانند به سلولهای مخاطی آسیب وارد کرده و واکنش های التهابی به همراه داشته باشند که این می تواند آلودگی به HIV را تشدید نماید.

نحوه عملکرد قرص ها طبق مراحل زیر می باشد :

  • تاثیر بر مخاط داخلی رحم
  • جلوگیری از تخمک گذاری
  • اختلال در حرکت لوله ها

در صد موفقیت در مصرف این قرص های جهت جلوگیری از بارداری ناخواسته 98% می باشد.

افرادی که در هنگام رابطه جنسی مقعدی کاندوم آنها آسیب می بیند؛ موارد زیر را انجام دهید:

به توالت بروید و تا حد ممکن به خود فشار آورید تا آنجا را از وجود هر گونه اسپرم و باکتری پاک سازی کنید. فشار آب را داخل مقعد خود نگیرید چرا که؛ این کار موجب آسیب دیدن مقعد شما می شود و احتمال انتقال بیماری های عفونی و هم چنین HIV را افزایش می دهد. ضروری است که شما 14 روز پس از این اتفاق یک بررسی سلامت جنسی داشته باشید که دیگر نگرانی در مورد بیماری های مقاربتی نداشته باشید. افرادی که در هنگام رابطه جنسی دهانی کاندوم آنها آسیب می بیند؛ موارد زیر را انجام دهید:

  • به سرعت منی ها خارج شده از کاندوم را قورت دهید و یا به بیرون بیندازید (تُف کنید) اجازه ندهید بیشتر از چند ثانیه در دهان شما بمانند.
  • می توانید دهان خود را با آب بشوید(نیاز به استفاده از موارد شوینده ندارید). بعد از این اتفاق دندان های خود را حداقل تا یک ساعت بعد مسواک نکنید و یا نخ دندان استفاده نکنید.
  • ضروری است که شما باید 14 روز پس از این اتفاق یک بررسی سلامت جنسی داشته باشید که بابت زخم ها و عفونت های احتمالی گلو نگرانی نداشته باشید.

کاندوم و جلوگیری از آلودگی به HIV اید

اگر می دانید یا شک دارید که مایعات بدنی به دلیل پارگی کاندوم در طول رابطه جنسی مبادله شده اند و وضعیت HIV شما یا شریک جنسی شما مثبت می باشد یا مشخص نیست، حرکت ایده آل بعدی، رفتن به نزدیک ترین کلینیک یا اورژانس به همراه شریک جنسی تان می باشد. برای پزشک یا پرستار مساله را به طور کامل شرح دهید. احتمالاً از شما آزمایش HIV فوری گرفته می شود تا بررسی شود که آیا شما یا شریک جنسی تان به HIV آلوده بوده اید یا خیر. حتی اگر هر دو آزمایش منفی باشند، ممکن است به شما توصیه شود که برای یک دوره 28 روزه از داروهای ضد ویروس، به صورت ترکیبی از داروهای حاوی امتریسیتابین (emtricitabine) و تنوفوویر با نام های تروادا(Truvada) یا دسکاوی (Descovy) استفاده نمایید. این داروها برای کمک به درمان آلودگی به ایدز (HIV) استفاده شده و با کند کردن روند انتشار ویروس در بدن، عمل می نمایند. وقتی از این داروها برای جلوگیری از ابتلا به HIV استفاده شود، این درمان پیشگیری از HIV یا “PEP” نامیده می شود.

اگر کاندوم پاره شد چه کاری باید انجام دهیم؟

نکته: هرچند به صورت ایده آل PEP بایستی در 24 ساعت اولیه قرارگیری در معرض آلودگی به ایدز (HIV) شروع شود؛ این روال در صورت تجویز، کماکان پس از گذشت 48 (و شاید 72) ساعت پس از این بروز این وضعیت نیز کارآمد نشان داده است.

کاندوم و جلوگیری از بارداری

بارداری یکی دیگر از عواقب پارگی کاندوم در صورت عدم استفاده از روش های دیگر جلوگیری از بارداری می باشد. برای زنان در این وضعیت، داروهای جلوگیری از بارداری فوری می توانند به نحوی کارآمد مانع از بارداری شوند.

چندین گزینه وجود دارد: دو قرص با نام “قرص های صبح روز بعد”؛ و یک نوع خاص از دستگاه داخل رحمی با نام (IUD):

نقشه B یک مرحله ای (لوونورژسترول): بدون نیاز به تجویز موجود است. این دارو در گروهی از داروها با نام پروژستین ها قرار داد. این دارو با جلوگیری از تخمک گذاری یا ممانعت از بارور شدن تخمک بوسیله اسپرم عمل می نماید. این دارو همچنین می تواند جداره رحم را تغییر دهد. این یک دارو ضدبارداری یا دوز منفرد است که بایستی در مدت 72 ساعت (سه روز) مصرف شود. انواع مختلفی از این دارو با نام های تجاری وجود دارند مانند Next Choice One Dose ،AfterPill ،My Way یا Take Action.

الا (اولیپریستال استات): یک داروی ضدبارداری با دوز منفرد است و نیازمند تجویز پزشک میباشد. این دارو باعث به تاخیر انداختن تخمک گذاری شده یا مانع از انجام آن می شود و همچنین می تواند دیواره رحم را تغییر دهد. این دارو بایستی در ظرف مدت 5 روز پس از بروز مشکل مصرف شود؛ اما هرچه زودتر مصرف گردد، موثرتر خواهد بود.

ParaGard IUD T-380A: این ابزار ضدبارداری T شکل با مس پوشش داده شده؛ به میزان بسیار کم مواد آزاد کرده و مانع بارداری می شود. این روش در روند حرکت اسپرم به سمت تخمک اختلال ایجاد کرده و در دیواره رحم نیز تغییرات ایجاد می نماید. اگر این ابزار در مدت پنج روز پس از بروز مشکل بوسیله پزشک وارد رحم شود، می تواند ریسک بارداری را تا میزان 99.9% کاهش دهد.

همجنین بخوانید : طریقه جلوگیری از حاملگی – ضد حاملگی

جلوگیری از پاره شدن کاندوم

هرگز از کاندوم تاریخ مصرف گذشته یا کاندومی که در دماهای سرد یا گرم نگهداری شده است (مانند جیب یا جعبه داشبورد ماشین) استفاده ننمایید.

از دو کاندوم به صورت همزمان استفاده ننمایید: استفاده از دو کاندوم به صورت همزمان باعث بروز اصطکاک بین آنها شده و منجر به پارگی آنها می شود.

هرگز از روان کننده های روغنی مانند “وازلین” و از محصولات “نونوکسینول-9” که می توانند باعث التهاب بافت های واژنی و معقدی شوند استفاده ننمایید. از “روان کننده های سیلیکونی یا آبی”، به مقدار زیاد استفاده کنید.

حتما از کاندوم با سایز مناسب استفاده نمایید. یک کاندوم بسیار بزرگ به راحتی سر خورده و کاندوم بسیار کوچک نیز احتمال پارگی بالایی دارد.

نحوه نگهداری و استفاده از کاندوم

هرگز از کاندوم، استفاده مجدد ننمایید.

دلایل شایع آسیب دیدن کاندوم :

  1. استفاده نادرست از کاندوم
  2. استفاده از روان کننده ها و چرب کننده ها از جمله وازلین برای کاندوم های با جنس لاتکس
  3. آسیب دیدن آنها توسط ناخن و یا ابزار های تیز (در صورت بی احتیاطی)
  4. آمیزش طولانی و یا خشن
  5. استفاده بیش از یکبار از یک کاندوم
  6. عدم استفاده از کاندوم با اندازه متناسب با آلت تناسلی
  7. استفاده از کاندوم های تاریخ گذشته
  8. استفاده از کاندوم در روابط مقعدی
  9. نگه داری غیر اصولی از کاندوم
( رای: 15 امتیاز: 3.2 )

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *