آواز انواع سهره همراه با تصاویر و انواع آن
آواز سهره ها باهم تفاوت دارد
آواز انواع سهره همراه با تصاویر و انواع آن
- نام راسته : passeriformes
- نام خانواده : fringillidae
- نام علمي :caniceps carduelis carduelis
- نام انگليسي : Grey-headed goldfinch
- ساير نام هاي محلي : سهره کرماني ، سهره حلب
مشخصات عمومی سهره :
پرندگاني کوچک جثه و به طول 13 تا 14سانتيمتر بوده و بسيار شبيه به سهره معمولي هستند . در حقيقت اين پرنده زيرگونه اي از سهره معمولي مي باشد . از نظر عادات و رفتار بسيار شبيه به سهره معمولي بوده و خارج از فصل توليد مثل به صورت مخلوط با سهره معمولي در کشتزارها و ساير مناطق ديده مي شوند . رنگ عمومي بدن خاکستري بوده و صورت قرمز ، بال هاي سياه با نوار بالي زرد رنگ ، پاهاي تيره رنگ و منقار مخروطي بزرگ از ساير خصوصيات اين پرنده مي باشد . تفاوت اين پرنده با سهره معمولي عدم وجود رنگ سياه و سفيد در سر و گونه ها بوده و روتنه خاکستري رنگ مي باشد . منقار اين پرنده اندکي از منقار سهره معمولي بزرگ تر است .
تفاوت پرنده نر و ماده سهره :
پرنده نر و ماده بسيار مشابه مي باشند ولي تفاوت هايي نيز دارند که به شرح ذيل مي باشد .
- تنها پرنده نر آواز مي خواند و آواز ماده آرام و کوتاه بوده و بسيار به ندرت شنيده مي شود .
- منقار پرنده نر غالباً بلند تر از منقار پرنده ماده مي باشد .
- سرخي صورت در پرنده نر وسعت بيشتري نسبت به پرنده ماده دارد .
- سبيل پرنده نر به رنگ سياه براق مي باشد در حالي که سبيل پرنده ماده دودي و يا بور است .
- شانه بال در پرنده نر سياه رنگ بوده ولي در پرنده ماده سياه متمايل به خاکستري مي باشد .
مشخصات پرنده جوان سهره :
پرنده جوان مشابه جوجه سهره معمولي مي باشد و فاقد سرخي صورت بوده و رگه هاي تيره در ناحيه سينه آن ديده مي شود . جوجه سهره حلب نسبت به جوجه سهره معمولي خاکستري تر ديده مي شود .
محل زندگي و ساير مشخصات سهره :
در پارک ها ، باغ ها ، نواحي جنگلي وساير مناطق مستعد زندگي مي کند و لانه خود را در ارتفاع 5/1 تا 20 متري از سطح زمين و در ميان شاخ و برگ درختاني از قبيل صنوبر ، توس ، نارون ، افرا ، بلوط ، کاج ، سيب ، گلابي ، گيلاس و زرد آلو مي سازد . گاهي در سرو کوهي نيز آشيانه مي سازد .لانه توسط ماده ها ساخته مي شود و از علف هاي باريک و خشک و مواد گياهي به خصوص از درخت تبريزي و مواد مو مانند در ساخت لانه استفاده مي شود . لانه بين 7 تا 12 روز ساخته مي شود . بين 3 تا 5 و معمولاً 4 تخم در ميانه هاي ماه آپريل تا آگوست مي گذارد . پرنده ماده بين 12 تا 13 روز روي تخم ها مي خوابد . هم پرنده نر و هم پرنده ماده در تغذيه جوجه ها نقش دارند .جوجه ها بعد از 12 روز آماده پرواز مي شوند . سهره حلب 2 بار در سال توليد مثل مي کند . اين پرنده در پاييز و زمستان در دسته هايي بالاي 12 عدد ديده مي شود .
پراکنش :
در کشور ما این پرنده در نواحی شرقی ، شمال شرقی دیده شده و تولید مثل می کند و در فصل پاییز و زمستان در برخی نواحی مرکزی و غربی نیز دیده شده است .
تغذيه :
از انواع دانه ها تغذيه مي کند و علاقه زيادي به دانه آفتابگردان و گلرنگ دارد و در پاييز و زمستان در حاشيه مزارع آفتابگردان بيشتر ديده مي شود . بهترين غذا براي نگهداري اين پرنده در قفس همان جيره غذايي سهره معمولي يعني شاهدانه است .
آواز :
آواز سهره حلب بسيار مشابه آواز سهره معمولي بوده و شامل چهچه ها و تحرير هاي زيبا مي باشد . آواز نسبت به سهره معمولي اندکي تند و تيز تر بوده و صداي آن نسبت به آواز سهره معمولي زير تر بوده و گاهاً تنوع کمتري هم دارد . ولي به هر حال سهره اي خوش آواز بوده و در تمام طول سال نيز آواز مي خواند .
هيبريد :
همانند سهره معمولي اين سهره نيز قابليت تلقيح با انواع ديگر سهره ها و قناري را دارا است .