اندازه طبیعی آلت تناسلی مردان و زنان چقدر است؟
سایز آلت تناسلی طبیعی در زنان و مردان چگونه است؟
عمق متوسط واژن در حدود 9 سانتی متر است، اما عمق و ظاهر واژن می تواند در بین زنان مختلف، متفاوت باشد. در واقع، عمق واژن (از دهانه واژن تا دهانه رحم) می تواند به 18 سانتی متر نیز برسد. واژن، کانالی است که تا دهانه ی رحم امتداد دارد. چند نوع بافت از جمله مخاط درون واژن قرار دارند. مخاط از سلول های خاصی تشکیل شده است که مایع روان کننده ی ترشح شده توسط آنها به دیواره واژن اجازه می دهد تا انبساط یابد. بخش خارجی اندام های تناسلی زنان، فرج یا ولوو نامیده می شود. فرج شامل لابیای کوچک و بزرگ – بخش های لب مانند اندام های تناسلی زنان- است. فرج ها از نظر ظاهری بسیار متفاوتند. پوست این ناحیه ممکن است به رنگ سایر اعضای بدن یا تیره ترباشد. طول لابیا ماژور (لبه های خارجی)، معمولا در حدود 7 تا 12 سانتی متر است. کلیتوریس در حدود 5 تا 35 میلیمتر است، اما در صورت تحریک، متورم و بزرگ می شود.
همچنین بخوانید :راههای افزایش سایز آلت تناسلی آقایان
چه عواملی موجب افزایش اندازه واژن می شوند؟
اندازه و عمق واژن در شرایط خاصی تغییر می کند. واژن می تواند به قدری بزرگ شود که تامپون، انگشت یا آلت تناسلی مرد در آن جای بگیرد. هنگام تحریک، خون بیشتری وارد واژن شده و باعث می شود تا واژن بزرگ تر شده و دهانه رحم به آرامی عقب تر رود و اجازه می دهد تا آلت تناسلی مردانه، تامپون یا انگشت وارد واژن شوند. درست است که واژن هنگام تحریک، بزرگ می شود، اما بزرگ بودن آلت تناسلی مردانه ممکن است باعث بروز درد در حین رابطه ی جنسی شود.
چگونه واژن با گذشت زمان تغییر می کند؟
در طی زمان، تغییری در شکل ظاهری و داخلی واژن ایجاد نمی شود. در واقع، مشخص شده است که هیچ ارتباطی بین عمق واژن و سن افراد وجود ندارد. با این حال، ممکن است لابیا ها با گذشت زمان کوچکتر به نظر برسد. علت این است که کاهش مقدار استروژن بدن با افزایش سن می تواند چربی و کلاژن را کاهش دهد. ممکن است به نظر برسد که رنگ اندام تناسلی تغییر کرده و با تغییر هورمونی در طول زمان، روشن تر یا تیره تر شده است. برخی از زنان ممکن است احساس کنند که واژن آنها بعد از زایمان تغییر کرده است. در حالی که کشش ایجاد شده در بافت واژن در اثر زایمان، دائمی نیست. تحقیقات نشان می دهند که طول واژن زنانی که عمل زایمان داشته اند با سایر زنان تفاوتی ندارد. اگر شخصی احساس کند که واژن وی پس از زایمان دچار تغییر شده است، می تواند به توصیه پزشکان از تمرینات کگل استفاده کند که شامل سفت کردن و آزاد سازی عضلات مورد استفاده برای کنترل ادرار است و به تقویت کف لگن کمک می کند.
اندازه واژن و طول آلت تناسلی مردان
آلت تناسلی مردان هنگام نعوظ به طور متوسط حدود 33 درصد بلندتر از طول واژن است. علیرغم این که اندازه آلت تناسلی و واژن متفاوت است، این اندام ها معمولا می توانند یکدیگر را در خود جای دهند. متوسط طول آلت تناسلی مردان حدود 13 سانتی متراست. بزرگ بودن آلت تناسلی مردانه بیش از حد متوسط ممکن است برای برخی از زنان خوشایند نباشد و ضربه ی وارده از آلت به دهانه ی رحم می تواند دردناک باشد. استفاده از روان کننده های مناسب و گفتگو با شریک جنسی درباره هر مورد ناراحت کننده می تواند به لذت بخش کردن رابطه ی جنسی کمک کند.
نکاتی درباره مراقبت از واژن
نکات مربوط به حفظ سلامتی واژن عبارتند از:
- اجتناب از دوش واژینال و یا استفاده مکرر از محصولات بسیار معطر، تامپون ها یا اسپری های بهداشتی زنانه
- تعویض لباس های مرطوب و لباس های شنا در اسرع وقت برای کاهش خطر ابتلا به عفونت
- تغییر مکرر نوار بهداشتی و تامپون ها
- استفاده از کاندوم در طول فعالیت جنسی
- اجتناب از پوشیدن لباس های بیش از حد تنگ، که می تواند موجب سوزش و عرق بیش از حد ناحیه واژن شود
- ادرار کردن پس از رابطه جنسی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری
نکته نهایی درباره طول واژن
عمق و ظاهر واژنها بین افراد بسیار متفاوت است. معمولا عمق واژن بین 9 تا 18 سانتی متر است. واژن اندامی است که برای زایمان و فعالیت جنسی طراحی شده است. با این حال، زنان در صورت احساس درد هنگام دخول باید با پزشک خود صحبت کنند. پزشک متخصص زنان می تواند علل زمینه ی درد را بررسی کند و بهترین درمان را برای بیمار مورد نظر تجویز کند.
هر آنچه باید درباره اندازه آلت تناسلی مردان بدانید یکی از نگرانی های مردان هراس از کوچک بودن آلت تناسلی شان است. این هراس به دلیل دیدن تبلیغات های دروغین شبکه های ماهواره ای برای فروش اجناسشان ایجاد شده است. اما افراد باید بدانند که اندازه مناسب و معمول آلت تناسلی در زمان تحریک کامل 11 الی 15 سانتی متر است و اختلال در زمانی رخ می دهد که امدازه آلت کمتر از 5 سانتی متر باشد.
آشنایی با دستگاه تناسلی مردان
وظیفه نهایی اجزاء مختلف دستگاه تناسلی مردان ، تولید اسپرم است که آنرا به شکل منی تهیه میکند و هنگام برقراری رابطه جنسی با جنس مخالف وارد دستگاه تناسلی زن میکند تا بارداری اتفاق بیفتد. وظیفه دیگر دستگاه تناسلی مرد، تولید هورمونهای مردانه است که برای بلوغ و ظاهر مردانه لازم است.
هدف اندامهای دستگاه تناسلی مردان چیست؟
هدف اندامهای سیستم تناسلی مردان انجام نقشهای زیر است:
- تولید، نگهداری و انتقال اسپرم (سلول تناسلی مردان) و مایعات محافظ (منی)،
-
- تخلیه اسپرم در دستگاه تناسلی مونث در حین رابطه جنسی،
- تولید و ترشح هورمونهای جنسی مردانه موثر برای حفظ دستگاه تناسلی مردان .
- برخلاف سیستم تناسلی زنانه، بخش اعظم دستگاه تناسلی مردان در خارج از بدن قرار گرفته است. این ساختارهای بیرونی شامل آلت تناسلی، کیسه بیضه، و بیضهها میشود.
- آلت تناسلی: این همان اندام مذکری است که در رابطه جنسی به کار گرفته میشود. این اندام سه بخش دارد: ریشه، که به دیواره شکم میچسبد؛ بدنه یا تنه؛ و حشفه، که بخشی مخروطی شکل در انتهای آلت است. حشفه که سرآلت نیز نامیده میشود، با لایهای پوست نرم پوشیده شده که پوست حشفه (غلفه) نامیده میشود. گاهی این پوست در جریان روندی به نام ختنه حذف میشود. دهانه مجرای ادرار، یا همان لولهای که منی و ادرار را منتقل میکند، در نوک آلت است. آلت دارای پایانههای عصبی حساسی نیز هست.
بدنه آلت استوانه شکل بوده و دارای سه فضای دایرهای شکل است. این فضاها از بافت اسفنجی خاصی ساخته شدهاند. این بافت هزاران حفره بزرگ دارد که در هنگام تحریک جنسی مرد با خون انباشته میشوند. هنگامی که آلت پر از خون میشود، سخت و افراشته میشود که در هنگام رابطه جنسی به آن اجازه دخول میدهد. پوست آلت نرم و کشسان است تا با تغییرات اندازه آلت در حین نعوظ انطباق یابد.
زمانی که مرد به اوج جنسی (ارضاء) میرسد، مایع منی که حاوی اسپرم (سلول تناسلی) است، از انتهای آلت تخلیه (انزال کردن) میشود. وقتی آلت در حالت نعوظ است، جریان ادرار از مجرای ادرار قطع شده، و در هنگام ارضاء تنها منی امکان خروج مییابد.
- کیسه بیضه: این کیسه در واقع پوستی کیسهمانند است که به کنار و زیر آلت چسبیده است. این کیسه دارای بیضهها، و نیز عصبها و رگهای خونی فراوانی است. کیسه بیضه به عنوان «سیستم کنترل دما» برای بیضهها عمل میکند. برای تولید طبیعی اسپرم، دمای بیضه باید اندکی سردتر از دمای بدن باشد. عضلات خاصی در دیواره کیسه بیضه به آن امکان انقباض و شل شدن را میدهند، و برای گرمتر شدن بیضهها را به بدن نزدیک و برای کاهش دما بیضهها را از بدن دور میکنند.
- بیضهها: بیضهها اندامهایی بیضیشکل و حدوداً به اندازه یک زیتون بزرگ هستند که در کیسه بیضه قرار داشته و از هر دو سو با ساختاری به نام طناب بیضهای محکم شدهاند. اغلب مردان دو بیضه دارند. بیضهها مسئول تولید تستوسترون، اصلیترین هورمون جنسی مردان، و تولید اسپرم هستند. در داخل بیضهها تودههای لولههای مارپیچی وجود دارد که لولههای منیساز نامیده میشوند. این لولهها مسئول تولید سلولهای اسپرم هستند.
اندامهای داخلی دستگاه تناسلی مردان ، که اندامهای جانبی نیز نامیده میشوند، شامل موارد زیر است:
- اپیدیدیم: اپیدیدیم لولهای طویل و مارپیچ است که در قسمت پشت هر بیضه قرار دارد. این لوله سلولهای اسپرم را که در بیضهها تولید شدهاند منتقل و ذخیره میکند. همچنین به بلوغ رساندن اسپرم وظیفه اپیدیدیم است زیرا اسپرمی که از بیضهها خارج میشود هنوز نابالغ و در ایجاد باروری ناتوان است. در حین تحریک جنسی، انقباضاتی اسپرم را به سمت مجرای منی هل میدهد.
- مجرای منی: مجرای منی لولهای عضلانی و بلند است که از اپیدیدیم به حفره لگنی و به پشت مثانه میرسد. مجرای منی ضمن نزدیک شدن به انزال، اسپرم بالغ را به پیشابراه -لولهای که ادرار یا اسپرم را به خارج از بدن هدایت میکند- منتقل میکند.
- مجاری انزال: این مجاری از پیوند مجرای منی و کیسه منی تشکیل شدهاند. مجاری انزال به داخل پیشابراه میریزند.
- پیشابراه: پیشابراه لولهای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن هدایت میکند. در مردان، این لوله وظیفه تخلیه منی در هنگام رسیدن مرد به نقطه ارضاء را نیز برعهده دارد. وقتی آلت تناسلی در حین رابطه جنسی تحریک میشود، جریان ادرار از پیشابراه قطع شده، و تنها به منی اجازه خروج در هنگام ارضا را میدهد.
- کیسه منی: کیسههای منی اندامهایی شبیه به کیسه هستند که در نزدیک بخش پایین مثانه به مجرای منی متصل شدهاند. کیسههای منی مایعی سرشار از قند (فروکتوز) را تولید میکنند که منبع انرژی اسپرم بوده و به حرکت آن کمک میکند. مایع کیسههای منی بیشترین حجم مایع انزالی مرد را تشکیل میدهد.
- غده پروستات: غده پروستات ساختاری به اندازه یک گردو است که زیر مثانه و در مقابل مقعد قرار گرفته است. غده پروستات مایعی را به مایع انزال میافزاید. مایعات پروستات به تغذیه اسپرم نیز کمک میکنند. مجرای ادرار (پیشابراه)، که مایع انزال را برای خروج در هنگام ارضا منتقل میکند، از مرکز غده پروستات میگذرد.
- غدد پیازی پیشابراهی: این غدد که غدد کوپر نیز نامیده شدهاند، ساختارهایی به اندازه نخود هستند که در طرفین پیشابراه و درست در زیر غده پروستات قرار گرفتهاند. این غدد مایعی شفاف و لغزنده تولید میکنند که مستقیماً به داخل پیشابراه تخلیه میشود. این مایع نقش روانکننده پیشابراه و خنثی ساختن هرگونه حالت اسیدی احتمالی، در اثر باقی ماندن قطرات ادرار در پیشابراه را دارد.
دستگاه تناسلی مردان چطور عمل میکند؟
تمام عملکرد دستگاه تناسلی مردان به هورمونها وابسته است که موادی شیمیایی هستند که فعالیت انواع مختلف سلولها یا اندامها را کنترل میکنند. هورمونهای اصلی در سیستم تناسلی مردان شامل هورمون محرک فولیکول، هورمون محرک لوتئین، و تستوسترون میباشد.
هورمون محرک فولیکول برای تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) ضروری است و هورمون محرک لوتئین موجب تحریک تولید تستوسترون میشود، که برای تولید اسپرم مورد نیاز است. تستوسترون مسئول پرورش ویژگیهای مردانه، از جمله حجم و توان عضلانی، توزیع چربی،توده استخوان، رشد موهای صورت، تغییرات صدا و انگیزه جنسی است.
آشنایی با دستگاه تناسلی زنان
بر خلاف دستگاه تناسلی مردان، تمام اجزاء دستگاه تناسلی زنان در درون بدن در محوطه لگن قرار گرفته است.دستگاه تناسلی زن از دو بخش عمده خارجی و داخلی تشکیل شده است.
نکاتی در مورد دستگاه تناسلی زنان
موجودات زنده همگی قابلیت تولید مثل دارند و همین موضوع عامل بقای نسل آنهاست. دستگاه تناسلی به همین منظور در بدن موجودات زنده تعبیه شده است. دستگاه تناسلی تنها دستگاهی از بدن است که برای زندگی خود فرد حیاتی نیست امّا برای بقای نسل لازم است.
اسپرم توسط دستگاه تناسلی مردانه و تخمک توسط دستگاه تناسلی زنان تولید میشوند. اسپرم در حین فعالیت جنسی در اثر انزال از طریق آلت مردانه وارد دستگاه تناسلی زنان میشود. اسپرم در داخل واژن (یکی از اجزای دستگاه تناسلی زنان) شنا کرده و وارد رحم میشود و خود را به لولههای فالوپ یا لولههای رحمی میرساند. تخمک نیز از تخمدان زن آزاد میشود و وارد لوله های رحمی (فالوپ) می شود. اسپرم و تخمک در این محل با یکدیگر برخورد می کنند. اسپرم وارد تخمک می شود و آنرا بارور می کند و لقاح حاصل می شود که نتیجه آن تشکیل سلول تخم است که میتواند به یک نوزاد تبدیل شود. بنابراین همکاری مرد و زن برای تشکیل تخم و در نتیجه حامله شدن زن لازم است. زن با وجود اینکه سلول تخم را تا بزرگ شدن و تبدیل شدن به یک نوزاد کامل در درون رحم نگه میدارد ولی همانطور که گفته شد برای باردار شدن نیازمند اسپرم مردانه است.
دستگاه تناسلی زنان از قسمت های مختلف برای وظایفی مخصوص ساخته شده است.
این دستگاه سلولهای تخمک مونثِ لازم برای تولیدمثل را تولید میکند که تخمک یا اووسیت نامیده میشوند. این دستگاه طوری طراحی شده که تخمک را به محل لقاح منتقل کند. لقاح، بارور شدن تخمک به وسیله اسپرم، معمولاً در لولههای رحم رخ میدهد. مرحله بعدی برای باروری تخمک کاشت آن در دیوارههای رحم است، که آغاز مراحل اولیه بارداری است. اگر باروری و/یا کاشت تخمک رخ ندهد، این دستگاه وارد عادت ماهانه (فروریختن پوشش رحمی) میشود. به علاوه، دستگاه تناسلی زنان هورمونهای جنس مونث را ایجاد میکند که چرخه تولیدمثل را کنترل میکنند.
ساختمان دستگاه تناسلی زنان شامل چه بخشهایی است؟
دستگاه تناسلی زنان شامل بخشهای در داخل و خارج بدن است.
بخشهای خارجی دستگاه تناسلی زنان (اندام تناسلی) عملکردی دوگانه دارند: ورود اسپرم به بدن را ممکن ساخته و از اندامهای تناسلی داخلی در مقابل ارگانیسمهای عفونی مراقبت میکنند. ساختارهای خارجی اصلی دستگاه تناسلی زنان عبارتند از:
- لابیای بزرگ: لابیای بزرگ اندامهای تناسلی خارجی دیگر را پوشانده و محافظت میکند. لابیای بزرگ که به معنای «لبهای بزرگ» است نسبتاً بزرگ و گوشتی بوده و میتوان آن را با کیسه بیضه مردان مقایسه کرد.
لابیای بزرگ شامل غدد تعریق و ترشح سبوم است. پس از بلوغ، لابیای بزرگ با مو پوشانده میشود. - لابیای کوچک: لابیای کوچک که به معنای «لبهای کوچک» است ممکن است بسیار کوچک بوده یا تا پنج سانتیمتر پهنا داشته باشد. این لبها درست داخل لبینه بزرگ قرار گرفتهاند و ورودی واژن (مجرایی که بخش پایینی رحم را به بیرون بدن متصل میکند) و مجرای ادرار (لولهای که ادرار را از مثانه به بیرون بدن منتقل میکند) را میپوشانند.
- غدد بارتولن: این غدد در کنار ورودی واژن قرار گرفته و مایعی را ترشح میکنند.
-
- کلیتوریس: دو لبینه کوچک در کلیتوریس به هم میرسند که برآمدگی کوچک و حساسی است که میتوان آن را با آلت تناسلی مرد مقایسه کرد. کلیتوریس با لایهای از پوست پوشیده شده که غلفه نامیده میشود و شبیه پوست غلفه در قسمت سر آلت مردانه است. کلیتوریس هم مانند آلت تناسلی مردانه نسبت به تحریک بسیار حساس بوده و خیلی سریع برانگیخته میشود.
اندامهای تناسلی داخلی در زنان عبارتند از:
- واژن: واژن مجرایی است که گردن رحم یا سرویکس (قسمت پایین رحم) را به بیرون بدن مرتبط میکند. همچنین واژن به عنوان مجرای تولد نیز شناخته میشود.
- رحم (زهدان): رحم اندامی توخالی و گلابیشکل است که ماوای جنین در حال رشد است. رحم به دو بخش تقسیم میشود: گردن رحم، که قسمت پایین رحم است که به واژن گشوده میشود و بدنه اصلی رحم که بدنه نامیده میشود. بدنه رحم میتواند به راحتی کش بیاید تا نوزاد در حال رشد را در خود جای دهد. مجرایی از گردن رحم به اسپرم اجازه ورود داده و خونریزیهای ماهانه را خارج میکند.
- تخمدانها: تخمدانها غددی کوچک و بیضوی هستند که در طرفین رحم قرار گرفتهاند. تخمدانها تخمکها و هورمونها را تولید میکنند.
- لولههای رحم: لولههای رحم، لولههای باریکی هستند که به بخش بالایی رحم متصل بوده و به عنوان مجرای عبور سلول تخمک از تخمدانها به رحم عمل میکنند. لقاح، یا باروری تخمک به وسیله اسپرم، معمولاً در لولههای رحم رخ میدهد. تخمک بارور شده به سمت رحم رفته، و در آنجا به پوشش دیواره رحم متصل میشود.
در دوره عادت ماهانه چه اتفاقی میافتد؟
زنانی که در بازه سنّی تولیدمثل هستند چرخههایی از فعالیت هورمونی را تجربه میکنند که حدوداً در فواصل یک ماهه تکرار میشوند. با هر چرخه، بدن زن برای بارداری احتمالی، چه زن قصد بارداری داشته و چه نداشته باشد، آماده میشود. عبارت «عادت ماهانه» به فرویختن دورهای پوشش رحم اطلاق میشود.
میانگین چرخههای عادت ماهانه حدود 28 روز است و طی مراحلی رخ میدهد:
مرحله فولیکولی، مرحله تخمکسازی و مرحله لوتیال. چهار هورمون مهم (ترکیبات شیمیایی که موجب تحریک یا تنظیم فعالیت سلولها یا اندامها میشوند) در عادت ماهانه نقش دارند: هورمون محرک فولیکول، هورمون محرک لوتئین، استروژن و پروژسترون.
مرحله فولیکولی عادت ماهانه:
این مرحله در روز اول عادت ماهانه اتفاق میافتد. در مرحله فولیکولی عادت ماهانه، اتفاقات زیر رخ میدهد:
- دو هورمون، هورمون محرک فولیکول (FSH) و هورمون محرک لوتئین (LH) از مغز آزاد شده و در خون به سمت تخمدانها میروند.
- هورمونها موجب تحریک رشد حدود 15 تا 20 تخمک در تخمدانها میشوند که هر کدام در پوسته خاص خود، که به اصطلاح فولیکول نامیده میشود، رشد میکنند.
- همچنین این هورمونها (FSH و LH) موجب تحریک افزایش تولید هورمون زنانه استروژن نیز میشوند.
- افزایش سطح هورمون استروژن، همانند کلیدی، موجب توقف تولید هورمون محرک فولیکول میشود. این توازن دقیق هورمونها به بدن اجازه میدهد تعداد فولیکولهایی که به بلوغ میرسند را کنترل کند.
- با پیشرفت مرحله فولیکولی، یک فولیکول در تخمدان بزرگتر شده و به بلوغ ادامه میدهد. این فولیکول غالب تمام فولیکولهای همگروهش را سرکوب میکند. در نتیجه، رشد این فولیکولها متوقف شده و میمیرند. فولیکول غالب تولید استروژن را ادامه میدهد.
مرحله تخمکگذاری عادت ماهانه:
مرحله تخمکگذاری، یا تخمکآوری، حدود 14 روز بعد از آغاز مرحله فولیکولی شروع میشود. مرحله تخمکگذاری نقطه میانی چرخه ماهانه است که مرحله قاعدگی دو هفته پس از آن آغاز میشود. در این مرحله، اتفاقات زیر رخ میدهد:
- افزایش استروژن ناشی از فولیکول غالب موجب افزایش شدید حجم هورمون محرک لوتئین میشود که توسط مغز تولید میشود.
- این افزایش موجب رها شدن تخمک فولیکول غالب از تخمدان است.
- با رها شدن تخمک (روندی که تخمک گذاری نامیده میشود)، این تخمک توسط برجستگی انگشتمانندی در انتهای لولههای رحمی (فیمبریه) متوقف میشود. فیمبریه تخمک را به داخل لوله میکشد.
- همچنین در این مرحله، حجم و ضخامت لایه مخاط تولید شده توسط گردن رحم (بخش پایین رحم) افزایش مییابد. اگر زنی در این دوره رابطه جنسی داشته باشد، این لایه مخاط غلیظ اسپرم مرد را جذب کرده، آن را تغذیه کرده و به آن کمک میکند که برای لقاح به سمت تخمک برود.
- مرحله لوتیال :مرحله لوتیال چرخه ماهانه درست پس از تخمکسازی آغاز میشود و شامل روندهای زیر است:
- پس از رهاسازی تخمک، فولیکول خالی به ساختار جدیدی تبدیل میشود که جسم زرد نامیده میشود.
- جسم زرد هورمون پروژسترون را ترشح میکند. پروژسترون رحم را برای کاشت تخمک بارور آماده میکند.
- اگر مقاربت رخ داده و اسپرم مرد تخمک را بارور کرده باشد (روندی که لقاح نامیده میشود)، تخمک بارور (رویان) از لوله رحمی برای اتصال در رحم حرکت میکند. در این مرحله زن بارور محسوب میشود.
- اگر تخمک بارور نشده باشد، وارد رحم میشود. با توجه به اینکه نیازی به حمایتِ بارداری نیست، پوشش رحم درهم شکسته و فرو میریزد، و چرخه ماهانه بعدی آغاز میشود.
یک زن چه تعداد تخمک دارد؟
اغلب تخمکهای موجود در تخمدان بیحرکت میمیرند تا در دوره یائسگی به پایان میرسند. در زمان تولد، تقریباً یک میلیون تخمک وجود دارد؛ و در زمان بلوغ، تقریباً 300 هزار تخمک باقی مانده است. از این تعداد، 300 تا 400 عدد در طول دوره باروری یک زن تکامل مییابند. تخمکها در دوره بارداری، در صورت استفاده از قرصهای پیشگیری از بارداری، و در صورت وجود یا عدم وجود چرخه منظم عادت ماهانه نیز از بین میروند.
چقد پوزیشین های مسخره پیشنهاد کردی با اسم های غلط مثلا دختر گاو چران و بقیه رو چرت گفتی خخخخ
سلام دوکتور متوانم سوال داشته باشم
سلام دوکتور مشکل رحم داریم .وقتی سری پاه بیشینم حالا اسم پیشکی شانرا نمیدونم ولی یک قیسم گوشت جمجه ای به دهانه رحم میاد . حالا مشکیلم از کجاست
اگردرمدارس اسلامی ایران طریقه درست سکس کردن وخطرات انرا به دانش اموزان اموزش بدهند دیگر جوانان به سمت غربکشیده نمی شوند
افرین